Predstavljanje projekta „Sinergija livanjskog lokalnog partnerstva za zapošljavanje do veće konkurentnosti i zapošljavanja radne snage“

U Sarajevu je 20.04.2022. predstavljeno 20 lokalnih partnerstava koja su uspostavljena u okviru projekta „Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji financira Europska unija u iznosu od 4 milijuna eura, a realizira Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini.

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler je dodijelio certifikate o dodjeli grant sredstava svim odabranim partnerstvima u BiH.

Na dodjeli grant sredstava sudjelovali su i predstavnici Grada Livno koji je jedan od partnera u projektu „Sinergija livanjskog lokalnog partnerstva za zapošljavanje do veće konkurentnosti i zapošljavanja radne snage“.

Vodeći partner je Tehnološki park Linnovate, a osim CEUP-a Centar za edukacije i upravljanje projektima članovi partnerstva su još i Grad Livno, Zavod za zapošljavanje Hercegbosanske županije, Narodno Sveučilište Livno, Eko sir Puđa doo Livno, Continental adventure doo Livno, Woo Art doo, COX 4 doo, MWOOD doo i Udruga PUŽ – udruga osoba s poteškoćama.

Cilj projekta je osigurati društvene preduvjete koji će pridonijeti usklađenosti na tržištu rada i povećanju zaposlenosti kao i povećati konkurentnost i zapošljavanje ranjivih kategorija nezaposlenih livanjske društvene zajednice.

Projektom će se kreirati i certificirati 2 nova programa stručnog osposobljavanja, obučiti najmanje 60 korisnika za tri vrste zanimanja i zaposliti najmanje 35 ljudi. Omogućit će se za 20 korisnika da prođu obuku za samozapošljavanje, a najmanje 7 njih će se financijski podržati da pokrenu vlastitu firmu.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Livno je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta LEP II. Ovaj projekt ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kontaktirajte nas

Ukoliko Vas zanima naš rad, usluge, želite postati naš član ili imate upit slobodno nas kontaktirajte.