Održane edukacije za krajnje korisnike projekta REACT digital na teme upravljanja projektima, digitalnih vještina i poduzetništva

U Livnu su, u prostorijama TP Linnovate tijekom mjeseca ožujka održane radionice na temu upravljanja projektima.

Planiranim aktivnostima projekta Ready, Active and Digital – REACT DIGITAL, održane su petodnevne radionice za krajnje korisnike projekta, u ovom slučaju za javne institucije i predstavnike malih i srednjih poduzeća.

Na treningu pripreme i provedbe projekata, s naglaskom na IPA (Instrument for Pre-Accession)   i kandidatski status BiH a samim tim i obrasce koji se koriste u ovim procesima, sudjelovalo je 11 predstavnika zaposlenih u  javnim institucijama kao i 5 predstavnika koji rade na projektima u malim i srednjim poduzećima, većinom s područja Hercegbosanske županije. Ostali polaznici sudjelovali su online te zajednički koriste Moodle platformu projekta Ready, Active and Digital.

Tijekom treninga održane su edukacije za podizanje digitalnih vještina i znanja korisnika za temu Upravljanje projektima kroz korištenje platforme Moodle projekta REACT Digital. Također su predstavljeni potencijalni izvori financiranja za korisnike u BiH, te načini prijave na iste. Tako se razgovaralo o prekograničnim programima sa Republikom Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom, transnacionalnim programima Dunav, ADRION i MED te su predstavljeni dostupni EU Programi na koje mogu aplicirati i prijavitelji iz BIH.  Tijekom radionice, polaznici su stekli znanja o načinu i alatima kod pripreme projektnih prijedloga i aplikacija, kao i vještine da to učine samostalno prilikom svakog sljedećeg javnog poziva.

Projektom Ready, Active and Digital – REACT DIGITAL planiran je i Modul na temu poduzetništva koji je pripremljen pod vodstvom portugalskog partera dok će repozitorij sa korisnim linkovima biti dostupan do kraja svibnja 2023.godine.

Više informacija  kao i prijava na Moodle platformu moguća je preko linka: https://react-digital-platform.eu/ .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Kontaktirajte nas

Ukoliko Vas zanima naš rad, usluge, želite postati naš član ili imate upit slobodno nas kontaktirajte.