Projektni sastanci REACT Digital

Početkom srpnja 2022. godine u Copenhagenu je održan prvi transnacionalni sastanak partnera. To je bila dobra prilika za predstavljanje i osobno upoznavanje partnera i timova, iako su tome prethodili mnogobrojni online sastanci. Dnevni red sastanka je bio intenzivan sa analizom sredstava i resursa za obuku/trening kao vodećim prioritetom prvog intelektualnog proizvoda projekta. Svaki partner je predstavio rezultate analize potreba treninga (training needs analysis – TNA) iz svoje države koja je proistekla iz provedenog anketiranja različitih ciljnih skupina trenera te su prezentirane prioritetne teme za buduće nacionalne treninge trenera.

Analizu koju je izradila Udruga CEUP za područje Bosne i Hercegovine možete pogledati na poveznici ispod:

Neke od glavnih tema o kojima se razgovaralo su teorije podučvanja odraslih, tehnike treninga, praćenje napretka, kreiranje i organiziranje online materijala,obrazovne metode digitalnog dizajna, komunikacija, motivacijske vještine, digitalni alati za sudjelovanje, vještine upravljanja projektnim ciklusom i druge. 

Po planu aktivnosti partner iz Hrvatske Europski obrazovni centar– EOC će  izraditi video zapise na engleskom jeziku o tome kako koristiti i raditi u LMS Moodle-u , a svi partneri će uraditi prijevod i titlove na lokalnim jezicima kako bi olakšali pristup zainteresiranim  polaznicima iz zemalja koje sudjeluju u projektu. Ovi video zapisi će biti važan dio obuke. Video edukacije će biti dostupne na Youtube profilu projekta:
https://www.youtube.com/channel/UCJovnEsTNZylYpnz2Z9FWhg

Vodeći partner iz Danske A More Inclusive Society – AMIS/TEH je predstavio web-stranicu projekta: https://react-digital.eu/,

dok je partner iz Grčke- International Centre for Sustainable Development – ICSD preuzeo zadatak vođenja i uređivanja profila na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/search/top?q=react%20digital.

Sastanak projektnih partnera Kopenhagen

Na sastanku su iz CEUP-a sudjelovale Ivana Mišković i Žanesa Ljevo.

Na drugom projektnom sastanku u Lisabonu, održanom krajem rujna 2021.godine u organizaciji projektnog partnera Dinamika XXI iz Portugala, između ostalog razgovaralo se o administrativnim temama, ali i oko liste aktivnosti za održavanje kombiniranog treninga trenera (ToT), koje je planirano u Danskoj.

Glavna tema bile su pripreme sudionika i tema za ToT te kako titlovati video uratke za izradu obrazovnih materijala u Moodle platformi, koji je preduvjet za uspješan predtrening trenera i sudjelovanje u Danskoj. Dogovoreni su zajednički koraci za uspješnu organizaciju i pripreme za TOT. Identificirane su 3 kategorije: Planiranje (Online, učioničko), Isporuka treninga i procjena kvalitete.

Planirane teme obuke su: PCM, Poduzetništvo, Komunikacije, Team building , Umrežavanje i specifični alati za mjerenje povratnih informacija.

Iz CEUP-a su sudjelovali Ivana Mišković i Ivan Klišanin. 

Sastanak projektnih partnera Lisabon

Kontaktirajte nas

Ukoliko Vas zanima naš rad, usluge, želite postati naš član ili imate upit slobodno nas kontaktirajte.